KLAP-Festival i Esbjerg 2024

Den 53. udgave af KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg Kommune er nu slut. Esbjerg by fungerede som festivalens epicenter, men der blev spillet teater rundt omkring i hele kommunen i løbet af festivalen, som blev afviklet i dagene 14.-21. april. Forestillingerne kunne opleves på almindelige teaterscener, men også på steder hvor man normalt ikke forventer at møde teater – f.eks. på skoler, i dagtilbud, i kirker, i storcentret og på gaden.

Mange – bl.a. lokale børnefamilier, en stor gruppe af udenlandske teaterfolk og danske teaterindkøbere – gik ombord i det store tag-selv-bord af teater. 16.545 gratis billetter endte med at blive uddelt.

Pressemeddelelse fra Teatercentrum søndag den 21. april 2024

Fotos fra forestillingen under KLAP-Festival i Esbjerg 2024

I løbet af ugen blev der spillet teater på i alt 34 skoler og 25 dagtilbud, og 15.604 børn og unge nåede således at få teateroplevelser i undervisningstiden.

Ude på de 18 spillesteder i Esbjerg by kunne man fredag til søndag konstatere, at rigtig mange familier havde valgt at gå i teatret sammen. Faktisk var der nærmest trængsel til nogle af forestillingerne, hvilket arrangørerne kun kunne glæde sig over.

62 udenlandske gæster fra i alt 22 forskellige lande strømmede også til. Det var teaterfolk – skuespillere og instruktører – men også fagfolk fra to Creative Europe-projekter og festivalarrangører, der kom for at se, hvorledes tingene gøres på KLAP, der faktisk er verdens største teaterfestival af sin art. Der var besøgende fra en lang række europæiske lande – men der var også deltagere fra bl.a. Georgien, Mongoliet, Kina og Sydafrika.

Pressemeddelelse fra Teatercentrum søndag den 21. april 2024